Beste Smart Home-apparaten

Wat is Smart Home-technologie?

Wat als alle apparaten in je leven verbinding zouden kunnen maken met internet? Niet alleen computers en smartphones, maar alles: klokken, luidsprekers, verlichting, deurbellen, camera’s, ramen, jaloezieën, warmwaterboilers, apparaten, kookgerei, noem maar op. En wat als die apparaten allemaal kunnen communiceren, u informatie kunnen sturen en uw opdrachten kunnen opnemen? Het is geen science fiction; het is het internet der dingen (IoT) en het is een belangrijk onderdeel van domotica en slimme huizen.

Huisautomatisering is precies wat het klinkt: het automatiseren van de mogelijkheid om items in huis te bedienen – van raamtinten tot dierenvoeders – met een simpele druk op een knop (of een spraakopdracht). Sommige activiteiten, zoals het opzetten van een lamp om naar eigen inzicht in en uit te schakelen, zijn eenvoudig en relatief goedkoop. Anderen, zoals geavanceerde bewakingscamera’s, kunnen een meer serieuze investering van tijd en geld vergen.

Er zijn veel smart home-productcategorieën, dus u kunt alles regelen, van verlichting en temperatuur tot sloten en beveiliging in uw huis. Ze maken ook fantastische geschenken, of je nu voor de feestdagen winkelt of een housewarming-cadeau koopt. Hier is een overzicht van de beste producten die we voor elke kamer van het huis hebben getest.

Smart Home Hubs en controllers

De Echo is een Bluetooth-luidspreker aangedreven door Alexa, de handige stemassistent van Amazon. Alexa werkt rechtstreeks met een aantal smart home-apparaten, evenals met If This Then That (IFTTT) om tal van anderen te bedienen via “recepten” die u zelf kunt maken. Het zal wat werk kosten, maar je kunt Alexa gebruiken om de meeste gadgets in je huis te bedienen met het geluid van je stem. Als je al een favoriete luidspreker hebt, kan de goedkope Echo Dot er verbinding mee maken en Alexa-functionaliteit toevoegen. En als u een touchscreen wilt om zoekresultaten te zien en videogesprekken te voeren.

Knipoog Hub 2

De Wink Hub 2 werkt met apparaten die Z-Wave, Zigbee, Lutron Clear Connect, Kidde, Bluetooth en Wi-Fi gebruiken. Het is ook voor de toekomst. Dat omvat zowat alles in het smart home-spectrum, van Philips Hue-verlichting en de Netgear Arlo-camera tot Google Home. Het is de meest betrouwbare, breed ondersteunde hub die we hebben getest.

Briljante controle

De Brilliant Control is een unieke wandschakelaar die Wi-Fi gebruikt om verbinding te maken met en verschillende slimme apparaten in uw huis te bedienen. Het heeft een 5-inch kleuren-touchscreen met gebruiksvriendelijke knopbedieningen waarmee je onder andere muziek kunt afspelen, verlichting kunt regelen, thermostaattemperaturen kunt instellen en kunt zien wie er voor je deur staat. Het werkt met veel populaire smart home-platforms, waaronder Ecobee, Nest, Philips Hue, Ring en Sonos, en het heeft ingebouwde Amazon Alexa-spraakondersteuning waarmee het bijna alles kan doen wat een Echo-apparaat kan doen. Het is vrij prijzig en vereist bedradingskennis om te installeren, maar het is een slimme toevoeging aan een hightech woning.

Logitech Harmony Elite

Houd niet van praten en geef er de voorkeur aan dingen op de ouderwetse manier te besturen: door op knoppen te drukken? De Logitech Harmony Elite is niet voor niets de ultieme universele afstandsbediening: hij bedient veel meer dan alleen tv en stereo. Het dure apparaat maakt verbinding met de meegeleverde Harmony Home Hub om andere Bluetooth-, Wi-Fi-, Zigbee-, Z-Wave- of infraroodapparaten in uw huis te bedienen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *